Olgunluk dönemine ulaşan zeytinler Eylül-Aralık döneminde, elle toplanarak bir araya getirilir ve Olivin Zeytincilik Akhisar, Manisa işletmesine getirilir.
İşletme içerisinde ilk işlem zeytinlerin yıkanıp boylanmasıdır. Böylelikle zeytinlerin temizlenmesi sağlanır ve sınıflandırılır. Daha sonra bu zeytinler fermentasyon tanklarına aktarılır ve yeni teknoloji kullanılarak, gıda güvenlik standartlarına uygun bir şekilde fermentasyon tamamlanır.
Fermentasyonu tamamlanan zeytinlerin sap ayıklama makinesinden geçirilerek tekrar ayıklanması ve temizlenmesi sağlanır. Zeytinler buradan seçme bandına aktarılır ve patlak ya da bozuk olan zeytinler ayıklanır.
Bundan sonraki aşamada zeytinler, eğer ürün dilimli zeytin ise dilimleme hattına aktarılır ve üründe çekirdek çıkmasını önlemek için çift çökertme yapılır. Dilimlenmiş zeytinler seçme sapında tekrar seçilip yüksek halka ve sıfır çekirdek oranı ile ambalajlanır. Eğer ürün dolgulu ise zeytinler sap ayıklama hattından çekirdek çıkarma makinesine geçer ve çekirdeği çıkarılan zeytinler özenle doldurularak ambalajlanır.